Familie bij voordeur

Wist je dat mensen in de zomer en de lente vaker besluiten om te gaan verhuizen of om hun huis te verkopen? Of misschien heb je recent wel een nieuwe huuraccommodatie gekocht en ben je op zoek naar een manier om alles te beveiligen? Er zeker van zijn dat je nieuwe plek zo veilig mogelijk is voor je gezin of toekomstige huurders is enorm belangrijk. Beveiliging rondom het huis is een onderwerp wat de meesten van ons aangaat, maar we denken er vaak niet over na. Gelukkig hoef je je niet langer druk te maken over de veiligheid van je nieuwe huis! We hebben een lijst samengesteld met handige beveiligingstips voor nieuwe huiseigenaren om jou te helpen ervoor te zorgen dat alle mensen en spullen die je dierbaar zijn veilig zijn.

Upgrade de sloten van je nieuwe huis

Wat is de belangrijkste eerste stap voor iedereen die verhuist? De sloten vervangen! De vorige eigenaren kunnen aan iedereen die misschien toegang nodig had een reservesleutel hebben gegeven. Misschien heb je hierdoor geen idee wie sleutels voor jouw nieuwe huis heeft als je het overneemt. Sloten vervangen kost tijd, maar het is erg belangrijk. Waarom gebruik je deze kans niet om te upgraden naar een slim slot?

Het slimme deurslot Linus® biedt functies zoals het versturen van virtuele sleutels, het automatisch op slot draaien van je deur of automatisch openen zodra je in de buurt van je deur bent. Hierdoor gaat er een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden open voor het hele gezin. Het geeft meer vrijheid, en tegelijkertijd ook een verhoogd niveau van beveiliging voor ieder nieuw huis, omdat je altijd kunt controleren of de deur op slot is via de Yale Home app. Zo kun je de toegang tot je huis beheren zodat alleen mensen die je vertrouwt binnen kunnen komen met hun virtuele sleutel, telefooncode of via een Yale Smart Keypad.

Slimme verlichting kan geld besparen en je veiliger laten voelen

Is er iets vervelender dan op een donker stoepje staan terwijl je onderin je tas zoekt naar je sleutelbos? Geef jezelf een veiliger en warmer welkom thuis door het slimme slot Linus® te combineren met Philips Hue slimme verlichting en programmeer je lichten om aan te gaan zodra je de deur open doet.

Maak indruk op je buren en gasten met een nieuw huis met een verlichte en geautomatiseerde ingang en een deur die open gaat zodra je dichtbij gedetecteerd wordt. Slimme verlichting kan ook geprogrammeerd worden om aan of uit te gaan op bepaalde tijden. Zo kun je mensen laten denken dat je thuis bent voor extra veiligheid.

Wanneer je net in een nieuw huis woont, vergeet je misschien sommige lampen uit te doen met een flinke elektriciteitsrekening als gevolg.  Met het smart lock Linus® is geld besparen eenvoudig! 

Met het Linus® elektronisch slot en de integratie met Philips Hue automatiseer je je verlichting zodat deze uit gaat zodra je de deur uit gaat en op slot doet. Handig om geld te besparen, én een taak minder op je checklist als je eropuit gaat.

De integratie van slimme verlichting met het slimme deurslot Linus® is ook perfect voor huuraccommodaties, omdat je de verlichting kunt automatiseren om aan te gaan zodra gasten binnen komen om ze een warm welkom te geven. Wil je indruk maken op je gasten? Laat ze de sfeer bepalen van hun verblijf door ze met die Phillips Hue app controle te geven over de kleur en helderheid van de slimme verlichting. Zo kunnen ze hun perfecte vakantie creëren. Van een rustgevende sfeer tot romantische achtergrondverlichting, je accommodatie zal perfect zijn voor ieder bezoek!

Hou je deuren altijd op slot

Wist je dat het belangrijk is om je deuren altijd op slot te houden, ook als je thuis bent? Dit is de snelste en veiligste manier om verzekerd te zijn van de veiligheid van je gezin.

Het slimme deurslot Linus® laat je timers instellen voor wanneer je de deuren op slot wilt doen. Het Linus® slimme slot kan eenvoudig bediend worden met stemcommando's via vooraanstaande stemassistenten zoals Alexa, HomeKit en Google Assistent. Door middel van de integratie met stemassistenten doet Goodnight Linus® de deuren iedere avond op een specifieke tijd op slot. Zo heb je de controle over je sloten zonder ooit op te hoeven staan.

Laat je sleutels niet rondslingeren

We hebben allemaal wel onze sleutels onbewust op het eerste en beste kastje gelegd toen we thuis kwamen na een drukke dag. Maar je sleutels in de buurt van ramen, deuren of onbeheerd ergens laten liggen is een enorm veiligheidsrisico. Het maakt je huis aantrekkelijker om in te breken en waardevolle bezittingen zoals auto's makkelijker om te stelen. Dit kun je tegengaan door je sleutels op een veilige plek te bewaren, maar zou het niet makkelijker zijn om je voordeur te openen zonder sleutel?

Met het slimme deurslot Linus® heb je geen sleutels meer nodig en hoef je je ook geen zorgen meer te maken waar je ze gelaten hebt. Linus® doet de deur op slot zonder sleutel zodra je weggaat en open zodra je dichtbij gedetecteerd wordt met je telefoon. Het enige wat je nodig hebt om de deur te openen is een smartphone of een Yale Smart Keypad. Dit geeft je makkelijker en hands-free toegang tot je huis zonder dat je naar je sleutels hoeft te zoeken.

Het slimme deurslot Linus® is ook perfect voor het beheren van huuraccommodaties aangezien de risico's die met sleutels komen verleden tijd zijn. Linus® geeft je de mogelijkheid om virtuele sleutels te sturen naar mensen die je vertrouwt zodat ze naar binnen kunnen. Ook kunnen ze meteen binnen zodra ze arriveren en hoeven ze niet meer op zoek naar een sleutelkastje. Als je een accommodatie verhuurt aan een gast kun je eenvoudig de sleutel weer intrekken wanneer hun verblijf over is. Dit geeft meer rust, je weet nu dat het beheren van je accommodatie een stuk veiliger en makkelijker is geworden.

Investeer in een goed alarmsysteem

Het kopen van een nieuw huis is de perfecte tijd om na te denken over beveiliging. Waarom gebruik je deze kans niet om het beveiligingssysteem van je huis te upgraden met een slim alarmsysteem! Het Yale SR Smart Home Alarm is makkelijk te installeren en volledig te beheren via de Yale Home App. Het alarmsysteem kan gekoppeld worden aan maximaal 40 accessoires, zodat je zelf je eigen perfect passende beveiligingssysteem kunt samenstellen. 

Voor nog meer bescherming kun je slimme camera’s plaatsen. Slimme beveiligingscamera’s van Yale voor buiten kunnen geprogrammeerd worden om specifieke gebieden rondom je huis of accommodatie in de gaten te houden, zoals de tuin, oprit of bijgebouwen. WiFi camera's voor binnen kunnen ook toegevoegd worden voor een extra niveau van veiligheid, allemaal zonder maandelijkse kosten.

Beveilig je bijgebouwen met een hangslot

Heb je al gecontroleerd of de bijgebouwen zoals schuurtjes of tuinhuisjes bij je nieuwe huis veilig zijn?

Yale's aanbod van standaard, zware en geharde hangsloten zorgen ervoor dat je bezittingen veilig zijn, met verschillende veiligheidsklassen om aan jouw individuele eisen te voldoen. De zware hangsloten van Yale zijn ook weersbestendig en bestand tegen alle weersomstandigheden. Zo ben je er altijd van verzekerd dat alles veilig op slot is, weer of geen weer.

Bekijk ons assortiment hangsloten

Berg je kostbaarheden op in een kluis

Het laatste wat je wilt na de stress van verhuizen is ongewenste gasten aantrekken door kostbaarheden in het zicht te hebben liggen. Een eenvoudige manier om je huis en haar inhoud veilig te houden is door kostbaarheden op te bergen in een kluis.

Het aanbod van Yale kluizen biedt een aantal verschillende beveiligingsopties om aan jouw eisen te voldoen. Open je kluis met sleutels of een pincode afhankelijk van het niveau van beveiliging dat je nodig hebt. Het opbergen en uitstallen van je meest kostbare bezittingen is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de beschikbare haken, verlichting en plankjes. Perfect voor sieraden of belangrijke documenten!

Deze eenvoudige tips, samen met het Yale-aanbod van beveiligingsproducten, helpen iedere nieuwe huiseigenaar om hun bezit beter te beschermen. Zo heb je de vrijheid om met volle teugen te genieten van je nieuwe ruimte en alle mogelijkheden die erbij horen.