Man pakt een pakketje bij de voordeur

Wat is dé must-have accessoire voor iedere smart home? Een slim slot, natuurlijk! Slimme deursloten spelen een belangrijke rol in het toegangsbeheer van je huis. Daarom wordt er geschat dat de markt voor slimme sloten 6,74 miljard dollar zal bereiken in 2030, en dat de vraag naar deze producten zal exploderen in Europa, de VS en Azië. Met de groeiende populariteit van deze producten in gedachten, heeft Yale, de vooraanstaande leverancier van smart home-beveiligingsproducten, de voordelen van smart sloten uitgelicht, samen met toekomstige upgrades waarvan voorspeld wordt dat ze aan de apparaten toegevoegd zullen worden in de komende jaren.

Slimmere deurbeveiliging

Een van de grootste voordelen van een slim deurslot vergeleken met conventionele sloten is slim toegangsbeheer. Je hebt geen fysieke sleutels meer nodig door de introductie van keypads en virtuele sleutels, wat toegang een stuk eenvoudiger maakt voor iedereen. De technologie van slimme sloten zal echter snel naar een nog hoger niveau getild worden met de introductie van biometrie. Er wordt voorspeld dat slimme deursloten al snel geavanceerd genoeg zullen worden om toegang te verlenen door middel van contactloze scans van lichaamsdelen, zoals je ogen of gezicht. Dit beidt veilige en contactloze toegang tot je huis!

Het Linus® slim deurslot biedt al sleutelloze toegang, door middel van een simpele druk op de knop. Zo kun je je familie en vertrouwde personen voorzien van virtuele sleutels of codes, zodat ze veilig je huis binnen kunnen met hun telefoon. Zo kunnen gasten de voordeur openen zonder sleutel, zonder het gedoe van nieuwe sleutels laten maken of de reservesleutels zoeken. Wil je schoonmakers, babysitters of vrienden die op je huis passen eenvoudig toegang geven? Met het slimme deurslot Linus® is dit nog nooit zo eenvoudig geweest! En als de toegang weer ingetrokken moet worden, voor wat voor reden dan ook, dan kan een virtuele sleutel eenvoudig worden geannuleerd worden om direct de persoon de toegang te ontzeggen. Zo heb jij altijd de volledige controle over de toegang tot je huis.

Een verhoogd beveiligingsniveau

Mensen die hun huis en bezittingen beter willen beschermen, komen er vaak achter dat ze dan moeten investeren in meerdere producten zoals beveiligingscamera's en CCTV-sets. Voor iedereen die meerdere voorzorgsmaatregelen op het gebied van beveiliging niet kan betalen, kan kiezen lastig zijn. In de toekomst hoeft dit wellicht geen probleem meer te zijn, en zijn slimme sloten misschien wel de oplossing! Slimme deursloten kunnen binnenkort misschien al smart cameratechnologie gaan integreren in het apparaat, en kunnen bijvoorbeeld ook bewegingsmelders, nachtzicht, HD-camera's met groothoeklenzen en tweeweg audio voor communicatie op afstand gaan bieden. De mogelijkheden voor slimme sloten om all-in-one beveiligingsapparaten te worden zijn eindeloos!

Alhoewel slimme sloten momenteel nog niet zover zijn, biedt de voordeurcamera van Yale momenteel wel veel van deze voordelen. Je ziet precies wie er voor je deur staat en je kunt een gesprek met ze voeren via hun telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om op een ander tijdstip terug te komen als het niet uitkomt. Ook kun je via de voordeurcamera kijken wie het is en de deur openen met Linus® of een ander slim deurslot van Yale als een slim slot al deel uitmaakt van je slimme ecosysteem!

Integratie met andere slimme apparaten

Naarmate smart home-apparaten steeds slimmer en intuïtiever worden, kunnen we er ook naar uit kijken dat ze meer verbonden worden. We willen ons hele huis graag eenvoudig kunnen beheren, en daarom wordt er van slimme sloten inmiddels verwacht dat ze een hoger niveau van integratie kunnen bieden.

Ons Linus® slim deurslot en andere slimme deursloten van Yale bieden je de mogelijkheid om ze te integreren met een groot aantal producten. Ze zijn naadloos te integreren met onze Yale slimme alarmsystemen, dus zodra je deur opengedaan wordt met Linus®, schakelt het alarm ook uit om te voorkomen dat je een vals alarm af laat gaan. Linus® integreert ook met producten van onze vertrouwde partners, zoals Philips Hue slimme verlichting, door de lichten aan te doen zodra je de deur opent met het elektronisch slot Linus® om je een veiliger en warmer welkom thuis te geven.

Het Linus® slim deurslot kan aangestuurd worden met populaire stemassistenten zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Zo kun je je deuren openen en afsluiten van waar dan ook in je huis. Wil je je avondroutine vereenvoudigen? Het Alexa-avondcommando stelt je in staat om je huis vanuit het comfort van je bed op slot te doen met een simpel stemcommando!

De Matter-standaard, een nieuwe connectiviteitsstandaard die ontwikkeld is en ondersteund wordt door de marktleiders in de sector, belooft ook een veel eenvoudigere manier om verschillende apparaten met elkaar samen te laten werken in de toekomst. Producten met de nieuwe Matter-standaard zullen het makkelijker maken voor al je slimme producten om samen te werken. Zo wordt je huis slimmer, veiliger en makkelijker te beheren. Het verheugt ons om dit nieuwe initiatief te kunnen omarmen, en we zijn hard aan het werk om toegangsoplossingen met Matter te ontwikkelen voor onze nieuwe producten. De nadruk ligt op Matter-mogelijkheden te integreren in onze toekomstige slimme deursloten!

Meer gemak

Slimme sloten doen al hun best om je leven van gemak te voorzien, maar de technologie en diensten die ermee geassocieerd worden ontwikkelen zich voortdurend om voor nog meer gemak in je leven te zorgen! Oplossingen zoals Yale InHome-diensten showcasen een mooie toekomst voor toepassingen van slimme sloten in de echte wereld.

Met het Yale InHome-platform kun je veilig en verzekerd toegang verlenen voor diensten met een tijdelijke toegangscode via je Linus® slim deurslot of andere slimme sloten van Yale, voor betere dienstverlening aan huis. Van bezorgers de mogelijkheid geven om je wekelijkse boodschappen direct in je koelkast of vriezer te leggen, tot de verpleging voor een ouder familielid binnenlaten, of makkelijker toegang verlenen tot je vakantiehuisje, de toegangsmogelijkheden van Yale InHome en je slimme slot zijn eindeloos!

Je vraagt je nu misschien af hoe dit op een praktisch niveau in zijn werk gaat. Als we het voorbeeld van een pakketdienst nemen, dan stelt Yale InHome je in staat om de levering goed te keuren of af te wijzen via de Yale Home-app, kan je het toegangsverzoek van begin tot eind bekijken, en kun je eenvoudig een nieuwe bezorgtijd selecteren als het verzoek niet uitkomt. Zo krijg je de volledige controle over jouw pakketlevering in handen, en ben je ervan verzekerd dat je nooit meer een belangrijk pakketje mist!

De toekomst ziet er mooi uit voor slimme sloten. Alhoewel consumenten momenteel veel voordelen van de toekomstige slimme sloten al kunnen ervaren dankzij de ongelofelijke functionaliteit die Linus® biedt, is er nog steeds veel om naar uit te kijken op het gebied van toekomstige technologie en apparaten. Hou deze trends in de gaten en kijk hier hoe nieuwe en interessante slimme sloten op de markt komen in de komende jaren!