Smartphone, videodeurbel, binnencamera en beveiligingscamera

De voordelen van Artificiële Intelligentie voor slimme beveiliging

Artificiële Intelligentie (AI) is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp en is bezig onze wereld drastisch te veranderen. Door menselijke inspanningen te verminderen en verschillende apparaten en systemen te beheren, draagt AI bij aan een verbeterde levensstandaard. Ook slimme woningbeveiliging profiteert van deze technologische vooruitgang, met diverse toepassingen van AI in slimme apparaten die de beveiliging van je huis verbeteren. Met AI-gestuurde virtuele assistenten zoals Alexa, Siri en Google Assistant kun je je huishouden eenvoudig beheren via spraakcommando’s, waarbij de AI de nodige handelingen en beveiliging regelt.

AI is in staat om commando’s te begrijpen en adequaat te reageren, waarbij het rekening houdt met menselijke voorkeuren om praktische beslissingen te nemen voor jou en je gezin. Hier zijn enkele manieren waarop AI je slimme woning kan optimaliseren in combinatie met Yale’s slimme beveiligingssysteem.

Vermindert het aantal valse meldingen

AI verbetert slimme beveiligingssystemen door continue monitoring van je woonomgeving en realtime detectie en analyse van potentiële dreigingen. Met AI-gestuurde beveiligingscamera’s en bewegingssensoren ontvang je direct meldingen van mogelijke gebeurtenissen in je huis. Deze technologie maakt onderscheid tussen normale activiteiten en verdacht gedrag, waardoor het aantal valse meldingen aanzienlijk vermindert.

Yale’s slimme binnen- en buitencamera’s en videodeurbel bieden gratis persoonsdetectie direct uit de doos. Deze technologie voorkomt dat handelingen zoals het inschakelen van verlichting meldingen activeren, zodat alleen menselijke bewegingen worden gedetecteerd. Voor extra beveiliging biedt Yale een abonnementsservice met huisdier- en voertuigdetectie, die meldingen geeft wanneer een voertuig in de buurt parkeert en onnodige meldingen over huisdieren voorkomt. Hierdoor ontvang je alleen de meest dringende en belangrijke waarschuwingen.

Voorkom dat je belangrijke leveringen mist

Het is frustrerend om een belangrijke levering mis te lopen na een lange wachttijd. AI kan dit probleem oplossen met Yale’s slimme woningbeveiliging. Yale’s slimme videodeurbel biedt AI-pakketdetectie als onderdeel van een abonnementsservice. Hierdoor ontvang je meldingen wanneer je pakket wordt bezorgd en kun je dit in realtime volgen via HD-beelden in de Yale Home-app.

Voor extra veiligheid krijg je een video-oproep op volledig scherm in de app wanneer er wordt aangebeld bij de slimme deurbel. Met de Yale Home-app kun je zien wie er voor de deur staat en indien veilig of nodig, de deur op afstand ontgrendelen met Yale’s slimme slot. Dit stelt je in staat om gasten binnen te laten als je wat later bent, of vertrouwde personen toegang te geven om spullen af te leveren terwijl je ze via de slimme camera in de gaten houdt.

Maak vandaag nog kennis met de kracht van AI en geïntegreerde systemen voor de slimme woning met Yale’s intuïtieve slimme beveiligingsecosysteem.