Gratis verzending vanaf €75-10% bij inschrijving voor de nieuwsbrief  Gratis retour

In een kluis kun je waardevolle spullen zoals geld, sieraden, belangrijke documenten of bijvoorbeeld een laptop bewaren. Het is een waardevolle toevoeging voor elk huis, omdat het je spullen kan beschermen tegen diefstal of brand.

Een kluis biedt niet alleen extra veiligheid, maar helpt ook bij het organiseren van je spullen. Als je veel waardevolle spullen hebt, kan het moeilijk zijn om het overzicht te bewaren. Een kluis is een centrale plek waar je je waardevolle spullen kunt bewaren, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden wanneer je ze nodig hebt.

Er zijn meerdere type kluizen voor thuis: kies er een die het beste bij je behoeften past. Enkele factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kluis zijn de grootte, het beveiligingsniveau en veiligheidskenmerken.

Als je veel waardevolle spullen hebt, heb je een grotere kluis nodig. Wil je je laptop in je kluis bewaren? Kies dan voor een laptopkluis. 

Waarom zou ik een kluis kopen?

Yale kluis voor thuisYale kluis voor thuis
 • Beveiliging

  Kijk wat je moet beschermen en kies een kluis met een passend beveiligingsniveau. Kluizen worden meestal beoordeeld op inbraak- en brandbescherming. Zoek naar kluizen die zijn gecertificeerd door gerenommeerde organisaties zoals SKG (voor inbraak) of kijk naar brandwerende kluizen die zijn getest volgens de NT Fire 017 norm.
 • Waardevolle spullen opbergen

  Kies de grootte van de kluis op basis van wat je erin wilt bewaren. Denk niet alleen aan de huidige items, maar ook aan eventuele toekomstige waardevolle spullen die je veilig wilt bewaren. Voor laptops zijn er speciale laptopkluizen
 • Type kluis

  Er zijn verschillende soorten kluizen, zoals muurkluizen, vloerkluizen, gastenkluizen en sleutelkluizen. Kies het type dat past bij je past.
 • Vergrendelingssysteem

  Kluizen kunnen verschillende vergrendelingssystemen hebben, zoals elektronische toetsenborden, biometrische vingerafdruklezers, vergrendeling via een app of traditionele sleutelsloten. Let erop dat je in geval van nood ook altijd met een noodsleutel of externe voeding door een batterij de kluis kunt openen. Kies een vergrendelingssysteem dat je handig en gemakkelijk te gebruiken vindt.
 • Brandwerendheid

  Zoek je een  brandwerende kluis, let er dan op dat de kluis ook daadwerkelijk hierop getest is. Zoek dan naar een brandkluis met brandwerende isolatie, die bijvoorbeeld getest is volgens de NT Fire 017 norm en die aan jouw wensen voldoet
 • Muur- en vloerbevestiging

  Een goede kluis kan en moet altijd aan de vloer of aan de muur verankerd worden. Dit zodat deze niet zomaar meegenomen kan worden bij een inbraak

Soorten kluizen

Zodra je hebt besloten waarvoor je je kluis nodig hebt, kun je op zoek gaan naar een kluis voor thuis. Er zijn veel verschillende modellen, dus je zou een model moeten kunnen vinden dat aan je aankoopcriteria voldoet.

Hier zijn enkele van de verschillende soorten kluizen:

Brandwerende kluizen

Brandwerende kluizen zijn ontworpen om je bezittingen te beschermen tegen vuur.

Laptopkluizen

Laptopkluizen zijn groter en breder dan een gewone kluis, zodat jouw laptop veilig opgeborgen wordt.

Gastenkluizen

Gastenkluizen zijn speciaal voor kleinschalige hotels, vakantiewoningen en Airbnbs.

Sleutelkluizen

Sleutelkluizen beschermen je sleutels en geven toegang aan geautoriseerde personen via een code.

Onze kluizen bieden niet alleen veiligheid thuis, maar kunnen ook helpen om de waarde van je vakantiewoning of Airbnb-eigendom te verhogen. Gasten waarderen het dat hun waardevolle spullen veilig zijn in een gastenkluis en ze zullen eerder positieve beoordelingen achterlaten en je huis aan hun vrienden aanbevelen.

Welke kluis voor thuis heb ik nodig?

Hier zijn een aantal factoren om rekening mee te houden bij de keuze voor jouw kluis voor thuis: 

Veiligheid

Hoe dikker en steviger de wanden van een kluis zijn, hoe moeilijker het is om hem open te breken. Ook wanneer de kieren tussen deur en wand klein zijn wordt het veel lastiger om deze te forceren. Verder hebben de schoten van een goede kluis grote en stalen schoten om de deur af te sluiten. Een gecertificeerde kluis heeft een keurmerk zoals bijvoorbeeld het SKG keurmerk.

De veiligheidskenmerken

Sommige kluizen hebben extra beveiligingsfuncties, zoals manipulatiealarmen. Deze kenmerken kunnen het een inbreker moeilijker maken om een kluis te kraken.

Hoe kies je een kluis?

Als je deze tips volgt, kun je de juiste kluis kiezen die aan jouw voorwaarden voldoet en jouw waardevolle spullen beschermt tegen diefstal of brand.

Hier zijn nog wat extra tips voor het kiezen en gebruiken van een kluis voor thuis:

 • Denk aan de grootte van de kluis. Zorg ervoor dat hij groot genoeg is en dat alle waardevolle spullen erin kunnen worden bewaard.
 • Plaats de kluis uit het zicht, en veranker deze.
 • Verander de code regelmatig. Dit helpt ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Verzeker de kluis en de inhoud. Op die manier ben je beschermd in geval van diefstal of brand.

Waar kan ik een kluis kopen?

Op Yalehome.nl vind je een uitgebreid assortiment kluizen van hoge kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar bescherming voor waardevolle bezittingen, documenten of elektronica, wij hebben de juiste oplossing voor jou. Bekijk ons assortiment en vind de perfecte kluis die past bij jouw behoeften en budget. 

Veelgestelde vragen over kluizen

 • Kan ik kluizen kopen voor mijn AirBnB?

  Je kunt onze kluizen voor je AirBnB of vakantiewoning kopen. We bieden een verscheidenheid aan gastenkluizen aan die perfect zijn voor Airbnb-eigenaren.

  Onze kluizen worden gemaakt van hoogwaardige materialen met een stevige constructie en zijn ontworpen om veiligheid te bieden voor de waardevolle spullen van jouw gasten. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren en te gebruiken, zodat je er zeker van kunt zijn dat je gasten snel en probleemloos toegang hebben tot hun spullen.

  Onze kluizen bieden niet alleen veiligheid, maar kunnen ook helpen om de waarde van je hotel, vakantiewoning of Airbnb-eigendom te verhogen. Gasten waarderen het dat hun waardevolle spullen veilig opgeborgen kunnen worden, en ze zullen eerder positieve beoordelingen achterlaten en je huis aan hun vrienden aanbevelen.

 • Zijn slimme kluizen veilig?

  Ja, slimme kluizen zijn veilig. Ze zijn uitgerust met meerdere beveiligingskenmerken om je waardevolle spullen te beschermen.

  Hier zijn enkele van de beveiligingskenmerken van slimme kluizen:

  • Sterke sloten: slimme kluizen hebben meestal sterke sloten die moeilijk te kraken zijn. Daarnaast heeft de Yale slimme kluis toegang via de Yale Home app, voor monitoring en toegang op afstand.
  • Dikke wanden: slimme kluizen hebben dikke wanden die het moeilijk maken om ze open te breken.
  • Hoogwaardige materialen: slimme kluizen worden gemaakt van hoogwaardige materialen zoals staal, die moeilijk te beschadigen zijn.
  • Extra beveiligingskenmerken: sommige slimme kluizen hebben extra beveiligingsfuncties, zoals blokkering van verkeerde pogingen en een sabotagealarm. Deze functies kunnen het een inbreker moeilijker maken om een kluis te kraken.
 • Welke kluis is brandveilig? 

  Yale brandwerende kluizen zijn een goede keuze voor iedereen die een brandwerende kluis nodig heeft die ook nog betaalbaar is. Deze brandkluis beschermt je waardevolle spullen tot 1 uur lang tegen vuur en heeft een robuuste constructie die het moeilijk maakt om hem open te breken.

 • Wanneer is een kluis brandwerend?

  Een brandkluis is gemaakt om alles wat erin zit gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen van brand (vuur, hitte, brokstukken en blusmateriaal). Brandwerende kluizen worden getest op een bepaalde tijd dat zij minimaal brandwerend zijn. De brandwerende kluizen van Yale zijn getest volgens de NT Fire 017 norm en beschermen tot 1 uur tegen vuur. 

 • Waar kan ik een kluis plaatsen in huis?

  Bij het kiezen van een goede plaats voor jouw kluis, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

  • Uit het zicht: belangrijk is het kiezen van een onopvallende locatie, waar de kluis niet direct in het zicht staat. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je de kluis in een kast verstopt.
  • Onverwachte locatie: door de kluis op een minder voor de hand liggende plek te plaatsen, minimaliseer je het risico dat deze wordt ontdekt door potentiële inbrekers. Inbrekers zullen bijvoorbeeld minder snel op zolder zoeken. 

  Naast de plaats is de bevestiging van de kluis ook belangrijk. De meeste kluizen kun je gemakkelijk aan de muur of vloer monteren met meegeleverd bevestigingsmateriaal. Daarnaast zijn er ook speciale muurkluizen, die je kunt inbouwen in de muur of vloerkluizen die in de vloer gebouwd kunnen worden. 

 • Waar kan ik een kluis verankeren?

  Je kunt een kluis het beste monteren aan een stevige vloer of muur om te voorkomen dat de kluis gemakkelijk kan worden meegenomen. Alle Yale kluizen worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal.  

 • Is een kluis voor thuis veilig?

  Een goed verankerde kluis is een goede plaats om je kostbare bezittingen te bewaren. Houd wel rekening met het beveiligingsniveau, dit is per kluis anders. Yale kluizen zijn onderverdeeld in Standard, High en Maximum Protection beschermingsklasses. 

Begrippenlijst

Begrip Definitie
Kluis Een veilige opslagplaats die is ontworpen om waardevolle voorwerpen, documenten en geld te beschermen tegen diefstal, brand en andere mogelijke gevaren.
Slimme kluis Een kluis met geavanceerde functies zoals biometrische identificatie en wifi-connectiviteit, waardoor toegang en controle via smartphone-apps mogelijk is.
Inbraakwerende kluis Een kluis die bestand is tegen gewelddadige inbraak en beschermt tegen inbraakpogingen.
Brandwerende kluis Een kluis die zo is gebouwd dat hij bestand is tegen brand en de inhoud beschermt tegen hoge temperaturen en vlammen.
Waterdichte kluis Een kluis die bescherming biedt tegen waterschade - vaak met een specifieke waterdichtheidsclassificatie.
Biometrische kluis Een kluis met biometrische technologie, zoals bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner - voor veilige toegangscontrole.
Cijferslot Een slotmechanisme waarbij de gebruiker een specifieke reeks cijfers of symbolen moet invoeren om de kluis te openen.
Sleutelslot Een traditioneel slot dat een fysieke sleutel vereist om de kluis te openen.
Elektronisch slot Een slotmechanisme dat elektronische componenten gebruikt en vaak een pincode vereist voor toegang.
Muurkluis Een in de muur ingebouwde kluis die een verborgen opslagmogelijkheid biedt.
Vloerkluis Een in de vloer ingebouwde kluis, die vaak onder een tapijt of meubelstuk wordt verborgen.
Wapenkluis Een kluis die is ontworpen om vuurwapens veilig op te bergen en vaak voldoet aan specifieke veiligheidsvoorschriften.
Sieradenkluis Een zeer veilige kluis die is ontworpen voor het bewaren van waardevolle sieraden en edelstenen.
Vergrendelingsmechanisme Het vergrendelingsmechanisme binnenin een kluis, dat meestal bestaat uit meerdere sterke bouten die de deur vergrendelen wanneer deze gesloten is.
Vergrendeling bij manipulatie Een veiligheidskenmerk waardoor de toegang tot de kluis gedurende een bepaalde tijd blokkeert als er meerdere foutieve codes zijn ingevoerd.
SKG certificering Een certificering van de organisatie SKG die de prestaties en weerstand van de kluis tegen inbraak aangeeft. Een kluis kan een certificering van 1, 2 of 3 SKG sterren hebben. De Maximum Protection kluizen van Yale hebben een 2-sterren SKG classificatie, waardoor ze extra inbraakwerend zijn. 
Capaciteit De interne opbergruimte van de kluis, gemeten in liters.
Verankering Het proces waarbij de kluis aan de vloer of muur wordt bevestigd om diefstal te voorkomen.
Noodsleutel Een fysieke sleutel die toegang tot de kluis mogelijk maakt als het elektronische slot faalt of de codes vergeten zijn.
Dubbel slot Een kluis met twee verschillende soorten sloten, vaak een combinatie van elektronische en mechanische sloten, voor extra veiligheid.