Gratis verzending vanaf €75-10% bij inschrijving voor de nieuwsbrief  Gratis retour

Trusted everyday
Geniet van het dagelijkse leven en bescherm de mensen en bezittingen die belangrijk voor je zijn - eenvoudig en veilig

Miljoenen mensen vertrouwen op ons om alles wat zij belangrijk vinden - hun woning, gezin en bezittingen - veilig te stellen. Iedere dag

We waren er al voor je grootouders (en waarschijnlijk ook die van hen) en we zullen er ook zijn voor jou en de volgende generatie. Want als we dingen doen, doen we het goed.

Linus Yale

Alles waar Yale vandaag voor staat, hebben we te danken aan de vindingrijkheid van Linus Yale. Rond 1840 opende hij zijn eerste winkel voor handgemaakte banksloten en kort daarna ook een slotenfabriek in Newport, VS om het door hem ontwikkelde unieke cilinderslot te vervaardigen.

Zijn mechanische innovatie is nu nog steeds de basis van onze sloten in de meeste markten.

Sleutelmomenten in onze geschiedenis

  De uitvinding van het cilinderslot

  Het bekendste slotontwerp van Yale is het cilinderslot. Dit slot is vergelijkbaar met het oude Egyptische slot, maar met een schuifmechanisme in plaats van een roterend mechanisme.

  Onze eerste showroom

  In de jaren 30 van de vorige eeuw opende Yale een exclusieve showroom voor producten in het Chrysler Building, een legendarische wolkenkrabber in New York.

  Onze eerste fabriek

  Linus Yale bouwde een klein slotenfabriek in Newport, USA.

  Veranderingen van logo

  Een aantal voorbeelden van ons logo door de jaren heen. 

  Samenwerkingen

  Linus Yale Junior en zijn collega, Henry Towne, richtte de Yale & Towne Company op in Stanford, Connecticut, en hadden toen 35 mensen in dienst.

  Wereldwijde uitbreiding

  In de vroege 20ste eeuw breidde het bedrijf wereldwijd uit en had het al meer dan 12.000 werknemers in dienst.

  ASSA ABLOY

  In augustus 2000 werd Yale gekocht door de ASSA ABLOY Groep - de wereldwijde marktleider in deuroplossingen.

  Uitbreiding van ons Smart Home assortiment

  In 2016 hebben we onze slimme beveiligingsoplossingen, zoals alarmsystemen en camera's, uitgebreid. Beveilig je huis van bijna overal ter wereld.

  Yale straalt als nooit tevoren

  Een nieuwe dag voor Yale nu het zijn nieuwe merkidentiteit, visie en waarden wereldwijd lanceert in meer dan 125 landen.

Slimme producten om jouw huis te beveiligen

Slimme beveiliging maakt het dagelijkse leven een stuk eenvoudiger. Onze producten zijn veilig en gebruiksvriendelijk. Iedereen kan ze gebruiken, of je nu 8 of 80 jaar bent. We houden ons altijd aan de geldende normen en beveiligingseisen. 

Over de ASSA ABLOY groep

Yale maakt deel uit van de ASSA ABLOY groep die in 1994 ontstond uit de fusie van ASSA, een Zweedse onderneming, en Abloy, een Finse onderneming.