Gratis verzending vanaf €75-10% bij inschrijving voor de nieuwsbrief  Gratis retour

Cilinder Checker

De cilinder checker hieronder geeft je informatie over of het slimme deurslot Yale Linus®  compatibel is met het mechanische slot en de cilinder die op je deur zit. 
 

Yale Linus slim deurslotYale Linus slim deurslot

Welk slot zit er op de deur?

Euro cilinderslot

Scandinavisch slot

Fins slot

Andere sloten

Linus® L2 slim deurslot compatibiliteit

Linus® L2 slimme deurslot kits verschillen en zijn specifiek voor elke marktregio. Daarom is het Linus® L2 smart lock geen generiek pakket voor alle regio's. Je hebt het juiste pakket nodig dat specifiek is voor jouw cilindertype.

Type cilinders compatibel met Yale Linus L2 slim deurslotType cilinders compatibel met Yale Linus L2 slim deurslot

Europrofiel/DIN cilindersloten

 • Wat is een Europrofiel/DIN-cilinder?

  De Europrofielcilinder is een type stifttuimelcilinderslot. Stifttuimelaarsloten werden in 1844 uitgevonden door Linus Yale Sr., de oprichter van Yale. Zijn zoon, Linus Yale Jr. verbeterde vervolgens de uitvinding van zijn vader en kreeg uiteindelijk het beroemde patent voor een slot met een ronde cilinder, vijf stifttuimelaars en een platte sleutel op 27 juni 1865. Cilindersloten verschillen van sommige andere soorten sloten, omdat de slotkast (het deel van het slot waar de grendel wordt afgevuurd) een apart onderdeel is van de cilinder (het deel van het slot waar je de sleutel in steekt). Dit betekent dat, indien nodig, de cilinder relatief gemakkelijk kan worden vervangen zonder dat de slotkast in de deur moet worden vervangen.

  De beste manier om vast te stellen of je thuis een eurocilinder hebt, is te kijken naar het slot op je deur, van daaruit kun je controleren of de cilindervorm europrofiel heeft. Zie hieronder voor details over waar je op moet letten:

  Europrofielcilinder vs. andere cilinders

 • Cilinders met gevarenfunctie

  Een cilinder met gevarenfunctie, is een cilinder die tegelijkertijd met een sleutel aan de buitenkant van de deur en aan de binnenkant van de deur kan worden gedraaid. Je kunt eenvoudig testen of je cilinder dit ondersteunt door het volgende te doen:

  • Steek, met de deur open, tegelijkertijd een sleutel in het slot aan de buitenzijde van de deur en aan de binnenzijde van de deur.
  • Terwijl je beide sleutels vasthoudt, probeert je ze te draaien.
  • Als beide sleutels tegelijkertijd bewegen en het slot op de deur open en dicht gaat, heeft je cilinder een noodfunctie.

  De noodfunctionaliteit is belangrijk voor het Yale Linus® slim slot, omdat bij een europrofielcilinder de sleutel aan de binnenkant van de deur wordt vastgegrepen. Als je geen cilinder met gevarenfunctie hebt, adviseren wij je de cilinder te vervangen door een cilinder met deze functie, omdat je anders geen mechanische override aan de buitenkant van je deur hebt. Bekijk hier welke cilinders geschikt zijn.

  Sommige cilinders hebben een duimdraai aan de binnenkant van de deur, waardoor de deur met de duimdraai kan worden afgesloten in plaats van met een sleutel.

  Duimdraaiers zijn er in alle soorten en maten, het is weer niet mogelijk om het Linus® slim slot over de bovenkant van een cilinder te monteren. Als je cilinder aan de binnenkant van je deur een draaiknop heeft, moet je de cilinder vervangen door een compatibele versie. Bekijk hier welke cilinders geschikt zijn.

Andere soorten sloten

 • Andere sloten

  Momenteel kan het Linus® slim deurslot alleen worden gemonteerd op europrofiel cilindersloten en scandinavische stijl sloten. Als je geen van deze sloten hebt, maar toch graag een Linus® slim slot wilt, raden we je aan om met een plaatselijke slotenmaker te praten, omdat het mogelijk is om de slotkast achteraf op je deur te monteren.

  We verbeteren onze producten voortdurend om zo goed mogelijk aan de behoeften van de consument te voldoen, dus houd deze ruimte in de gaten voor updates over verdere compatibiliteit van ons Linus® slim deurslot.