Verlicht huis in het donker

Maak jij je zorgen over de donkere avonden nu de zomer tot een einde is gekomen? Nu de nachten weer langer worden, staat het beschermen van onze huizen bovenaan het to-do lijstje en zijn we op zoek naar de beste manieren om ons gezin te beschermen. Maar er is geen reden om je zorgen te maken, want onze beveiligingsexperts hebben een lijst van handige tips samengesteld om je perfect voor te bereiden op de winter. Zo weet je precies welke investeringen de moeite waard zijn en kan jij de komende maanden gaan genieten van de gezelligheid!

Tip 1: Bescherm je huis met slimme verlichting

Het is weer bijna de tijd van het jaar dat het net zo donker is wanneer je 's ochtends weggaat als dat het is wanneer je weer thuis komt! Nu de dagen snel donkerder worden kan verlichting een grote rol spelen in de beveiliging van je huis.

Geef jezelf een veiliger en warmer welkom thuis door je slimme deurslot Linus® te combineren met Phillips Hue slimme verlichting. Met onze handige integratie kun je je verlichting eenvoudig programmeren om aan te gaan zodra de deur opengedaan wordt met het slimme slot Linus®. Zo hoef je niet naar je sleutels te zoeken en is de ingang van je huis beter verlicht. Slimme verlichting kan ook geprogrammeerd worden om aan of uit te gaan op bepaalde tijden. Zo kun je mensen laten denken dat je thuis bent en een bewoonde indruk achter laten.

Tip 2: Slimme huisautomatisering maakt ‘weggaan’ en ‘thuiskomen’ een stuk makkelijker

Nu de avonden langer worden, kan uitstappen uit de auto in het donker om je poort, garagedeur of voordeur open te doen voor zelfs de meest stoere mensen onder ons een beetje eng zijn. Maar dankzij onze nieuwe integratie met Somfy kan jouw huis je een warm welkom geven bij thuiskomst.

Wil je tijd besparen en een veiligere omgeving creëren om in thuis te komen? Via scenario's die geactiveerd kunnen worden via de Keygo io-afstandbediening of de Somfy TaHoma-app kunnen je slimme apparaten klaargezet worden voor het moment dat je thuiskomt!

Wanneer je je persoonlijke 'Thuis komen' scenario activeert, gaat je poort of garagedeur open, doet het slimme deurslot Linus® je deur open, schakelt je alarm uit en gaan de lampen aan. En dat alles terwijl je favoriete muziek ook nog eens begint te spelen op de achtergrond! Zo word je verwelkomd door een goed verlicht en warm huis en hoef je nooit langer dan nodig buiten in het donker te wachten.

Tip 3: Beveiligingscamera's zijn het ultieme afschrikmiddel

We zijn allemaal op zoek naar een snelle en eenvoudige manier om ongewenste bezoekers af te schrikken. Beveiligingscamera's doen precies dat! Ons aanbod van smart camera's is ontworpen om de binnen- en buitenkant van je huis te beschermen en naadloos te integreren om jou een volledig en aanpasbaar beveiligingssysteem op maat te kunnen bieden.

Beveiligingscamera's lijken de perfecte oplossing te zijn, maar we weten dat sommige mensen vraagtekens plaatsen bij hun effectiviteit in onstuimig herfstweer. Onze beveiligingscamera's voor buiten bieden live HD-beelden en versterkt nachtzicht, zodat je helder beeld hebt ongeacht het weer of tijdstip.  Bovendien zorgt de instelbare detectiefunctie ervoor dat je specifieke gebieden rondom je huis kan monitoren, zodat alle hoeken van je tuin of oprit goed in de gaten kunnen worden gehouden. 

Voor degene die op zoek is naar extra beveiliging binnenshuis kan eens een kijkje nemen in ons aanbod van WiFi camera's voor binnen. Bijvoorbeeld de WiFi binnencamera - Draai & kantel, die omhoog, omlaag, links en rechts bewogen kan worden om alle hoeken van je huis in de gaten te houden en bewegende objecten zoals mensen te volgen.

Onze beveiligingscamera’s zijn volledig te beheren via de Yale View app en onze detectie-alerts worden direct naar je telefoon gestuurd als er beweging gedetecteerd wordt waarna er live-beelden en notificaties getoond worden voor volledige gemoedsrust.

Tip 4: Zorg er altijd voor dat je alarm geactiveerd is

Een goed alarmsysteem kan zelfs de meest volhardende indringers buiten houden. Helaas kan het soms lastig zijn om het alarm de hele dag geactiveerd te houden als verschillende mensen overdag naar binnen moeten kunnen.

Dankzij de nieuwe integratie tussen het slimme slot Linus® en onze slimme alarmsystemen* is het vermijden van een vals alarm én mensen die je vertrouwt binnenlaten makkelijker dan ooit! Het huis alarm wordt nu geprogrammeerd om te deactiveren zodra je deur geopend wordt met Linus®. Het maakt je leven makkelijker, aangezien je de hondenuitlater of babysitter eenvoudig binnen kunt laten zodra je ze een virtuele sleutel of toegangscode hebt gegeven. 

Op zoek naar extra beveiliging voor je huis voor wanneer je niet thuis bent tijdens lange, donkere avonden? Dankzij de integraties tussen het SR Smart Home Alarm en slimme Phillips Hue kun je je verlichting programmeren om rood te knipperen wanneer het alarm afgaat. Zo kunnen de buren zien dat er iets verdachts aan de hand is en schrik je potentiële indringers af. Je kunt er dus zeker van zijn dat je huis te allen tijde zo goed mogelijk beveiligd is.

Tip 5: Je kostbaarheden in een kluis opbergen beschermt ze beter

Investeren in een goede kluis voor thuis is de beste manier om je kostbaarheden te beschermen tegen ongewenste bezoekers, vooral als je thuis werkt. Het aanbod van Yale kluizen biedt een aantal verschillende beveiligingsopties om aan jouw eisen te voldoen. Zo ben je beschermd tegen het verhoogde risico op inbraak dit seizoen.

Er zijn een aantal mogelijkheden om je Yale kluis te openen. Sleutels of toegangscodes kunnen allemaal gebruikt worden om toegang te krijgen tot je waardevolle bezittingen, afhankelijk van het model van de kluis en persoonlijke voorkeuren! Je kunt eenvoudig ieder object opbergen in onze kluizen door middel van beschikbare haakjes, verlichting en plankjes. Je kunt spullen zoals werklaptops, telefoons of belangrijke documenten zo opbergen dat ze uit het zicht liggen als je thuis weggaat en weer in een handomdraai toegang krijgen zodra je ze nodig hebt. Voor de technische mensen onder ons is de nieuwste toevoeging aan aan ons aanbod van kluizen, de Yale slimme kluis

Tip 6: Vergeet niet om bijgebouwen zoals schuurtjes op slot te doen

In de herfst is het niet alleen raadzaam om beveiligingscamera's te hebben, maar ook om persoonlijke spullen uit de tuin te halen en het tuinhek te beveiligen met de hoogwaardige hangsloten van Yale. Een hoogwaardig fietsslot zal ook iedere fiets beschermen tegen ongewenste aandacht. Vaak realiseren we ons niet hoeveel waardevolle spullen we in onze tuin of schuurtjes hebben staan. Het vervangen van fietsen, tuingereedschap en meubilair is meestal een dure aangelegenheid en daarom is het belangrijk om ook buitengebouwen te beveiligen.

Ons aanbod van standaard, zware en geharde hangsloten zorgt ervoor dat je bezittingen veilig zijn en zijn leverbaar in verschillende beveiligingsklasses. De zware hangsloten van Yale zijn ook weersbestendig, zodat ze tegen alles kunnen wat het herfstweer voor ze in petto heeft.