Najaarstips voor een slimme beveiliging van jouw huis

Met deze tips van Yale maak je je woning op een slimme manier winterklaar

Eerlijk gezegd vertonen we allemaal wel eens ongebruikelijk gedrag als we onze woning tijdens de donkere winternachten willen beschermen. Maak je geen zorgen! Je hoeft niet meer zoveel moeite te doen om jezelf en je gezin veilig te houden. 

Yale helpt je graag om de beveiliging van je woning winterklaar te maken. Daarom vertellen we je de beste manieren om je woning veilig te houden als de nachten donkerder en langer worden.

Tip 1: Bescherm je ingangen met een slimme opener

Het kan een hele opgave lijken om helemaal van voren af aan te beginnen met het beschermen van je woning tegen indringers. Een goede eerste stap is zorgen dat alle ingangen, zoals poorten of garagedeuren, goed beveiligd zijn. Heb je wel eens besloten om je poort of garagedeur niet te oliën zodat je kunt horen wanneer deze ingangen worden geopend? Dat klinkt misschien vreemd en laten we eerlijk zijn... dat is het ook eigenlijk wel. Maar als je een slimme opener gebruikt die je waarschuwt als iemand een bepaald toegangspunt binnenkomt hoef je je buren niet meer te kwellen met piepende poorten.

Met de slimme opener van Yale kun je alle poorten en garagedeuren die al zijn uitgerust met automatiseringsapparaten bedienen en bewaken. Zo kun je eenvoudig de belangrijkste toegangspunten tot je huis bewaken of je woon-werkverkeer soepeler laten verlopen. Met de slimme opener heb je geen afstandsbediening meer nodig en kun je poorten en garagedeuren openen en sluiten wanneer je nadert of weggaat, toegang verlenen aan vertrouwde bezoekers met virtuele sleutels of toegangscodes en via de Yale Home-app op de hoogte worden gebracht wanneer deze toegangen worden geopend of gesloten.

Tip 2: Met een slim slot hoef je geen reservesleutel onder de mat te leggen

Iedereen kent de bekende truc van de “reservesleutel onder de mat”. Maar wist je dat iemand die probeert je woning binnen te dringen als eerste onder je deurmat kijkt? Dus als je deze truc nog steeds toepast, of een sleutel op zo’n overduidelijke plek achterlaat, kun je je sleutel net zo goed zelf aan een potentiële indringer geven. Sterker nog, afhankelijkheid van fysieke sleutels brengt verschillende beveiligingsrisico’s met zich mee. Zorg voor een betere en veiligere woningbeveiliging met behulp van een slim slot en sleutelloze toegang.

Met het Linus® Smart Lock wordt de toegang tot het huis gemakkelijker voor het hele gezin. Met Linus® ontgrendelt de deur zodra het een geregistreerde telefoon of slim apparaat zoals een Apple Watch in de buurt detecteert, waardoor sleutelloze toegang mogelijk wordt. Via de Yale Home-app kun je gemakkelijk virtuele sleutels of codes geven aan vertrouwde familieleden en vrienden, zodat je geen sleutels meer nodig hebt. En als je kinderen hebt die nog geen smartphone hebben, kun je ze toegang geven met een Yale Smart Keypad. Als je een beter idee wilt krijgen van de beveiliging van je huis, kun je ook controleren of de deur op slot of ontgrendeld is met de gedetailleerde toegangslogs in de app. En als onderdeel van het slimme beveiligingsecosysteem van Yale kan één code worden gebruikt voor zowel Linus® als de slimme poort- en garagedeuropener van Yale, voor gemakkelijker toegang tot je woning voor jou en vertrouwde bezoekers. 

Tip 3: Houd je energierekening laag met slimme beveiligingscamera’s

Heb jij wel eens gehoord dat je de verlichting aan moet laten als je je woning verlaat, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is? Het is algemeen bekend dat je woning bewoond laten lijken een van de beste manieren is om het te beschermen. In een recente enquête van Yale gaf 38% van de ondervraagden zelfs aan dat ze vaak hun verlichting aan laten om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Dit kan echter een kostbare zaak worden en leiden tot een behoorlijk hoge energierekening, en dat is wel het laatste waar we op dit moment behoefte aan hebben.

Alle verlichting aanlaten terwijl je weg bent, behoort tot het verleden dankzij de uitgebreide camera-oplossingen van Yale. Camera’s schrikken inbrekers niet alleen af, maar helpt je ook om bewijs te verzamelen als inbrekers er toch in slagen je woning binnen te dringen. De slimme camera’s van Yale zijn ontworpen om je woning te beschermen en kunnen naadloos worden geïntegreerd voor volledige beveiliging op maat.

De buitencamera’s van Yale bieden live HD-beelden en verbeterd nachtzicht, zodat je altijd beschikt over duidelijke beelden, ongeacht het weer of het tijdstip van de dag. Onze buitencamera heeft ook een door beweging geactiveerde schijnwerper die nog meer afschrikt. De instelbare detectie-optie zorgt ervoor dat je specifieke gebieden rondom je woning kunt monitorien, zodat je je tuin, oprijlaan en buitengebouwen volledig kunt beveiligen. Detectie-alerts worden naar je smartphone gestuurd als er beweging wordt gedetecteerd. De producten zijn te bedienen via de Yale View-app, die live-beelden en meldingen geeft voor volledige gemoedsrust. Je kan ook onze binnencamera aan je systeem toevoegen voor een complete huisbeveiliging.

 

Tip 4: Zorg voor een veiligere plek om waardevolle spullen op te bergen

Sluit je eigenlijk nooit je gordijnen zodra het donker wordt? Dat is een gemakkelijke fout, vooral als het vroeger donker wordt, maar met open gordijnen kunnen voorbijgangers gemakkelijker bij je naar binnen kijken. Daarom moet je waardevolle spullen zoals telefoons, laptops, tablets, sleutels en portemonnees buiten zicht van het raam houden. 

De slimme kluis van Yale is een uiterst veilige oplossing om al je spullen veilig op te bergen nu het vroeger donker wordt. De kluis heeft een beveiligde deur die bestand is tegen allerlei gereedschap die gebruikt kan worden om de kluis te openen en de kluis heeft een slot met twee zaagbestendige schoten. Voor extra beveiliging gaat het alarm van de slimme kluis af na 5 incorrecte openingspogingen. Ook gaat de kluis in dit geval voor 5 minuten op slot om ongewenste bezoekers te weren.

Met onze slimme kluis krijg je met de Yale Home-app of de stemcommando van je favoriete spraakassistent, zoals Google Assistant, Apple Home en Amazon Alexa, onmiddellijk toegang tot je spullen als je ze nodig hebt. 

Als toonaangevend merk voor woningbeveiliging, staat Yale klaar om je te helpen jouw huis veilig te houden – het hele jaar door! Door deze professionele tips op te volgen en te investeren in beveiligingsproducten van Yale, kun je erop vertrouwen dat jouw woning altijd goed beveiligd is.