Ontdek meer over het slimme ecosysteem van Yale

Maak kennis met het slimme beveiligingsecosysteem van Yale

Bij Yale staan interoperabiliteit en gebruiksgemak voorop bij wat wij als merk willen bereiken. Daarom breidt Yale haar productaanbod uit met een nieuwe generatie slimme beveiligingsproducten.

Uiteindelijk willen wij niet alleen slimmere producten maken, maar ze ook gebruiksvriendelijker maken voor het dagelijks leven. Met dit doel voor ogen ontstond het slimme beveiligingsecosysteem van Yale!

Het slimme beveiligingsecosysteem van Yale

Ons nieuwe slimme slot Linus® L2, het slimme alarmsysteem, de slimme binnen- en buitencamera’s en videodeurbellen maken allemaal deel uit van het slimme beveiligingsecosysteem van Yale. Deze nieuwe apparaten werken allemaal naadloos samen met andere populaire producten van Yale, zoals de slimme poort- en garageopeners, slimme sloten en slimme producten voor opslag.

Dus hoe werkt het ecosysteem? Welnu, je kunt beginnen met één product en je woningbeveiligingssysteem uitbreiden door naar behoefte meer apparaten toe te voegen. Je kunt dan met de Yale Home app meerdere apparaten vanaf één locatie bedienen voor meer gebruiksgemak. Je hoeft dan ook niet meerdere apps voor verschillende producten te gebruiken. Het ecosysteem zorgt voor naadloze integratie tussen de producten van Yale en die van diverse vertrouwde Yale-partners. Het ecosysteem biedt ook geavanceerde functies en automatisering tussen apparaten voor extra gemak vanaf elke locatie.

Wat zijn de voordelen van het ecosysteem voor gebruikers?

Ons nieuwe ecosysteem van producten heeft veel voordelen. Interoperabiliteit is echter het grootste voordeel van het systeem in werking! Interoperabiliteit betekent niet alleen dat onze verschillende apparaten verbonden zijn met hetzelfde systeem of dezelfde app, het betekent ook dat ze met elkaar communiceren. Hierdoor kan met een actie van het ene apparaat een actie op een ander apparaat worden geactiveerd. Zo krijg je een slimmere woning en nóg meer gemak!

Via het ecosysteem van producten kun je bijvoorbeeld de deur ontgrendelen met het slimme slot Linus® L2. Vervolgens wordt je slimme alarmsysteem van Yale uitgeschakeld wanneer je binnenkomt. Dus als kinderen of vertrouwde bezoekers zoals familie, vrienden of de hondenuitlater je woning moeten betreden, maar misschien niet bekend zijn met de beveiligingsinstallatie, hoef jij je geen zorgen te maken dat het alarm afgaat. 

Deze gebruiksmogelijkheden kunnen ook worden uitgebreid met de nieuwe slimme camera’s van Yale. Je kunt de binnencamera zo instellen dat hij in de privacymodus gaat zodra jij je alarm uitschakelt, voor extra gemoedsrust en privacy. Je kunt de camera ook zo instellen dat er opnamen worden gemaakt met de binnen- en buitencamera’s wanneer het alarm afgaat of wanneer een bepaalde gebruiker het slot ontgrendelt. Zo creëer je een betrouwbaar beveiligingssysteem dat aan jouw behoeften voldoet. Deze functie is vooral handig voor ouders die zeker willen weten dat hun kinderen veilig thuis zijn.  

Onze slimme camera’s en videodeurbellen hebben ook ingebouwde AI-mogelijkheden om persoonsdetectie mogelijk te maken, evenals andere functies zoals aanpasbare zones, zonder extra kosten. Met aanpasbare detectiezones kun je bepaalde gebieden definiëren die je met je camera wilt bestrijken of wilt vermijden. Intelligente AI-functies, zoals detectie van voertuigen, huisdieren en pakketten, zijn allemaal beschikbaar in de slimme camera’s en deurbellen als onderdeel van het abonnement. Dankzij deze functies worden er minder valse alarmmeldingen naar je telefoon gestuurd en wordt het ecosysteem over het algemeen slimmer. Het ecosysteem biedt ook opties voor opnames in de cloud.

Als onderdeel van het ecosysteem kun je permanente of tijdelijke toegang op afstand verlenen met één enkele code voor Linus®, de slimme opener, de slimme kluis en het slimme kastslot via de Yale Home app. Dit is ideaal als je een vakantiewoning verhuurt, omdat jouw gasten dan eenvoudig toegang krijgen tot alle kluizen, kasten en deuren. Vervolgens kun je de toegang weer eenvoudig intrekken als het verblijf voorbij is.

Tot slot kun je met behulp van een binnencamera en slimme garagedeuropener van Yale je garage op afstand openen zodat een vriend gereedschap kan ophalen. Vervolgens kun je in de Yale Home app de status van je deur controleren, je garage via een videostream bekijken en de garagedeur sluiten nadat je vriend is vertrokken.

Wij hebben het ecosysteem zo ontworpen dat het geschikt is voor interoperabiliteit met andere merken om de gebruikerservaring te verbeteren. Deze partnerschappen hebben betrekking op een groot aantal gebieden, waaronder Smart Home, Smart Hosting en Video Intercoms met partners zoals Samsung SmartThings, Homey, Operto, Doorbird en stemassistenten zoals Google Home en Amazon Alexa, om er maar een paar te noemen. Je kunt met Linus® L2 bijvoorbeeld acties instellen, zoals de verlichting uitschakelen of de thermostaten lager zetten wanneer je je woning verlaat en je deur op slot gaat, en elk systeem weer inschakelen wanneer je deur weer opengaat om energie te besparen. Wij werken momenteel samen met onze partners aan oplossingen die voldoen aan de Matter-norm. De integraties worden in de loop van 2024 verwacht, zodat het gebruik van het slimme slot Linus® L2 van Yale probleemloos verloopt.

De mogelijkheden en toepassingen van het ecosysteem zijn oneindig. Geniet vandaag nog van een echt slimme en verbonden woning met het slimme beveiligingssysteem van Yale.